zajam online

Zajam online štedi vaše dragocijeno vrijeme i omogućava da dođete do gotovine kada vam je to potrebno. Svima je dobro poznata situacija – visok je datum, ali plata neće stići još kroz par dana. Međutim, hitno vam je potreban novac zbog vjenčanja ćerke porodičnog prijatelja, zbog toga što vam se pokvario automobil ili za hitnu zdravstvenu intervenciju. Upravo zbog toga je dostupnost zajmova od sada moguća i online.

Najznačajnija prednost online zajmova je u njihovoj jednostavnosti prilikom apliciranja i odobrenja, te u njihovoj dostupnosti. Za online zajam možete aplicirati iz udobnosti svog doma, kada god vam je to neophodno. Aplikacija za online zajam ne traje duže od nekoliko minuta, dok će softver u realnom vremenu obraditi vaš zahtjev. Zajam može biti odobren u roku od 15 minuta.

Sigurno ste čitajući prethodne redove pomislili da je u pitanju nekakva prevara, ili da to nije moguće. Upravo zbog toga smo odlučili da detaljno istražimo kako funkcionišu online zajmovi, kakva su iskustva korisnika i predstavljamo vam rezultate našeg istraživanja u sljedećih nekoliko redova.

Kako funkcioniše zajam online?

Ako želite da ostvarite zajam online, potrebno je da uradite sljedeće:

  1. Ispunite aplikaciju online.
  2. Dostavite potrebnu dokumentaciju.
  3. Sačekate odobrenje tima koje će vam stići u vidu SMS poruke, e-maila ili telefonskog poziva.
  4. Podignete novac u obližnjoj bankarskoj poslovnici.

Nikada brže i jednostavnije do željenog novca.

Što mi je od dokumentacije potrebno za zajam online?

Uobičajeno je da se ne dostavlja dokumentacija poštom, već je potrebno da samo unesete podatke sa osobne iskaznice ili putovnice. S tim u vezi, potrebno je da uslikate platnu listu kako bi finansijska organizacija imala uvid u to da ćete biti u mogućnosti da vratite zajam.

Koliko je zajam online siguran?

Zajam online je u potpunosti siguran. Iako je u pitanju aplikacija preko interneta, zbog čega mnogi korisnici mogu sumnjati u zaštitu podataka, možete biti sigurni da je sve u skladu sa globalnim standardima finansijskog tržišta i da vaši podaci neće biti na bilo koji način zloupotrebljeni.

Da li je potrebna garancija za zajam online?

Za apliciranje zajmova preko interneta nije potrebna nikakva garancija, što uključuje i zalog i žirante. Dakle, ništa od ove tri navedene stavke nije potrebno. Zajam mogu ostvariti sva punoljetna radnosposobna lica u rasponu godina od 18 do 70.

Što ako sam već zadužen kod druge banke?

Finansijske institucije koje nude zajmove online ne gledaju vašu kreditnu istoriju niti kreditni bonitet. Bez obzira na druga zaduženja koja trenutno imate, možete ostvariti zajam online. U ovom slučaju preporučujemo da dobro upravljate novčanim prilivima i odlivima, kako ne biste plaćali kamatu na kamatu.

Nakon što sam aplicirao za online zajam, da li mogu aplicirati ponovo?

zajam online za sve

Za novi online zajam možete aplicirati čim otplatite stari. Dakle, ukoliko ste trenutno zaduženi preko online zajma, čim otplatite trenutne rate zaduženja, možete aplicirati za novi zajam. Nije praksa finansijskih institucija da dozvoljavaju više istovremenih zajmova svojim korisnicima, zbog adekvatnog upravljanja kratkoročnim kapitalom.

Koji period otplate preporučujete?

Najbolje bi bilo da plaćanja rata uskladite sa vašim novčanim prilivima i odlivima. Sami možete izabrati period vraćanja, koji je, kada su u pitanju zajmovi online, od 7 do 30 dana. Zajmovi online su dio kratkoročnog kapitala čiji je rok dospjeća do godine dana, tako da je veći rizik plasiranja ovakvih sredstava i zbog toga je efektivna kamatna stopa varijabilna. Što kraći period otplate odaberete, veća će biti kamata koju morate platiti. Međutim, ne morate oko toga toliko brinuti jer je razlika kamata u 0.00 procentualnom iznosu. Takođe, u ovom kontekstu je značajno pomenuti da je kamata 0% za sve nove korisnike.

Što zapravo plaćam u okviru rate?

Jedna od značajnih karakteristika zajmova online je to što su troškovi u potpunosti transparentni. Zahvaljujući kreditnom kalkulatoru koji se nalazi na sajtu, možete da vidite šta sve zapravo plaćanje. U okviru rate su uključeni:

  • Kamata
  • Naknada za obradu troškova
  • Efektivna kamatna stopa

Kreditni kalkulator će vam tačno odrediti iznos rate tako da ćete tačno znati koliko novca trebate platiti u okviru rate, te za šta je svaka komponenta namijenjena.

Koliko dugo traje proces dobijanja pozajmice?

Kada ispunite zahtjev online, softver će u realnom vremenu obraditi vašu aplikaciju. Za ispunjavanje zahtjeva vam nije potrebno duže od nekoliko minuta, a zahtjev može biti odobren za 15 minuta. Sve što je potrebno da uradite jeste da sačekate odobrenje tima i možete podići novac u obližnjoj bankarskoj poslovnici ili pošti.

Zašto se zajam daje online?

Zajam online se daje putem interneta, zato što kratkoročne pozajmice na ovaj način štede vaše dragocijeno vrijeme. Najveća prednost zajma online je što je za ispunjenje zahtjeva i odobrenje kredita potrebno samo nekoliko minuta, bez obimne papirologije i napornog čekanja u redovima. Brzo, jednostavno i sigurno.

Da li postoje posebni uslovi za odobrenje zajma online?

Jedini uslovi koji trebate da ispunite jesu:

  1. Da imate između 18 i 70 godina.
  2. Da posjedujete platnu listu (ili ček od penzije).
  3. Da posjedujete mobilni telefon.

Nikakvi dodatni uslovi nisu potrebni za dobijanje zajma online. Naravno, ukoliko niste zbog insolventnosti krivično gonjeni od strane drugih banaka i finansijskih institucija. U tom slučaju, ne možemo da garantujemo da će vam zajam online biti odobren.

Da li mogu isplatiti zajam online prije roka dospjeća?

Naravno. O svemu kontaktirajte tim finansijske organizacije preko korisničkog centra i oni će vas uputiti kako tačno da uplatite ostatak svojih rata.

Trenutno nisam u mogućnosti da platim ratu. Što da uradim?

Ukoliko niste u mogućnosti da platite ratu zajma online, sve što treba da uradite jeste da kontaktirate tim. U komunikaciji sa timom finansijske organizacije bićete obaviješteni o eventualnoj mogućnosti reprograma i sljedećim koracima.

Kakva su iskustva korisnika online zajma u Hrvatskoj?

zajam online u hrvatskoj

Veliki broj korisnika servisa za zajam online anketiran je kako bi se došlo do informacija o kvaliteti usluga koje ovi servisi nude. Brzina apliciranja, dostupnost i jednostavnost same aplikacije su neke od pogodnosti koje su korisnici tokom ankete naveli. Takođe, veoma je značajno to što je kamata za nove korisnike 0% tako da sve funkcioniše po principu – koliko uzmeš, toliko vratiš.

Servisi ovog tipa još uvijek su novina u našoj zemlji i mnogo je skepticizma i nepovjerenja prema njima. Međutim, korisnici koji su koristili usluge ovih servisa ne samo da su zadovoljni, već su više puta iskoristili zajam online kao pomoć. Više informacija o kompletnoj ponudi zajmova online u Hrvatskoj možete pronaći na ovoj web stranici.

Nemojte čekati da vam finansijski problemi izazovu stres. Pridružite se većini zadovoljnih korisnika i zahvaljujući realnom planiranju novčanih priliva i odliva, priuštite sve što želite.

 

Pozajmice Čakovec – Odaberi najbolju ponudu pozajmica Čakovec