sms pozajmice

SMS pozajmice spadaju u brze online pozajmice i samim tim pripadaju kratkoročnom kapitalu koji dospijeva do godinu dana. SMS pozajmice imaju rok dospjeća od 7 do 30 dana, a velika prednost je u tome što sami možete izabrati period otplate i uskladiti ga sa novčanim prilivima.

Najvažnija karakteristika SMS pozajmica je njihova dostupnost. SMS pozajmice su dostupne u bilo koje doba dana, a za zajam možete aplicirati online iz udobnosti sopstvenog doma. Ukoliko ste se uvijek nervirali oko obimne papirologije i čekanja u redovima u bankarskim poslovnicama, od sada ne morate više da čekate. Možete da aplicirate brzo za novac koji vam je potreban.

Svima je dobro poznata situacija u kojoj nam je hitno potreban novac, a do plate je ostalo još nekoliko nedjelja. Ukoliko ste se ikada pitali šta vam je sve potrebno za online zajam putem SMS poruka, ali niste bili sigurni o tome kako funkcioniše, u sljedećih nekoliko redova ćete dobiti sve potrebne informacije.

Kako funkcionišu SMS pozajmice?

Sve što vam je potrebno za ostvarivanje SMS pozajmice jeste mobilni telefon i minimalna dokumentacija. Cijeli proces se sastoji od nekoliko jednostavnih koraka:

  1. Ispunite aplikaciju online na web stranici finansijske institucije koja nudi SMS pozajmice.
  2. Dostavite potrebnu dokumentaciju – pod ovim se najčešće podrazumijeva ispunjavanje podataka sa osobne iskaznice ili putovnice i dostavljanje platne liste u vidu fotografije.
  3. Sačekate odobrenje tima koje će vam stići u vidu SMS poruke.
  4. Podignete novac.

Što se tiče potrebne dokumentacije, nije potrebno da ih pošaljete poštom, već samo da ispunite podatke i uploadujete fotografiju na server.

Koliko dugo traje proces obrade?

Proces aplikacije za SMS pozajmice traje nekoliko minuta, dok obradu vašeg zahtjeva softver vrši u realnom vremenu. Za odobrenje SMS pozajmice je potrebno samo 15 minuta. Novac možete preuzeti u obližnjoj bankarskoj poslovnici ili pošti čim dobrijete odobrenje od tima koji će vas kontaktirati putem SMS poruke.

Da li su SMS pozajmice, brzi zajam i online zajam identična stvar?

U pitanju su sinonimi u ekonomskoj literaturi koje karakterišu: brzina dostupnosti i rok dospjeća do 30 dana. Dobra stvar je to što možete sami odabrati period otplate u skladu sa vašim novčanim prilivima, tako da možete upravljati vašim finansijama ono kako vam odgovara. Tako da brzi zajam ili online zajam je relativno slična stvar kao SMS pozajmice.

Ko može aplicirati za SMS pozajmice?

Za SMS pozajmice mogu aplicirati svi građani od 18 do 70 godina koji naravno imaju mobitel i koji posjeduju platnu listu ili ček od penzije. Ovo je neophodno da bi se finansijska institucija koja nudi SMS pozajmice uvjerila u to da ćete vratiti zajam.

Da li je za zajam preko SMS poruka potrebna garancija?

Za SMS pozajmicu vam nije potrebna nikakva garancija, žiranti niti zalozi. Sve što vam je potrebno jeste mobilni telefon i pristup internetu kako biste ispunili online aplikaciju.

Koliko su SMS pozajmice sigurne?

Zaštita cyber podataka je jedna od gorućih tehnoloških tema o kojoj sve ozbiljne korporacije treba posebno da vode računa. U takve korporacije spadaju i mikrokreditne organizacije koje nude SMS pozajmice, tako da ne morate brinuti o tome da li će vaši podaci biti zloupotrebljeni. Cijeli proces je u potpunosti siguran i u skladu sa globalnim standardima zaštite potrošača na Internetu.

Da li mogu aplicirati za SMS pozajmice ako već imam kredit u drugoj banci?

Finansijske institucije koje nude kratkoročne pozajmice čiji je rok dospjeća od 7 do 30 dana, ne gledaju vašu kreditnu istoriju niti kreditni bonitet. Stoga, možete slobodno aplicirati za SMS pozajmicu čak iako ste zaduženi kod neke druge banke.

Da li mogu aplicirati za SMS pozajmice ako sam već aplicirao?

U ovom slučaju ne možemo garantovati da će vam novi zajam biti odobren. Sa druge strane, čim otplatite stari zajam, možete aplicirati za novi koji će vam bez ikakvih problema biti odobren.

Koji period otplate preporučujete?

Budući da se SMS pozajmice mogu vratiti u periodu od 7 do 30 dana, preporučujemo da realno upravljate finansijama i isplanirate plaćanja rata u odnosu na sopstvene novčane prilive i odlive.

Koliko iznosi rata?

pozajmice putem sms

Većina finansijskih institucija koja nudi SMS pozajmice na svojim web stranicama ima kreditni kalkulator. Na osnovu kreditnog kalkulatora ste u mogućnosti da vidite tačno koliko ćete platiti, samim tim u kompletnoj proceduri ne postoje skriveni troškovi i sve je u potpunosti transparentno. Uobičajeno je da u okviru rate plaćate: kamatu, efektivnu kamatnu stopu i naknade za obradu troškova. Dobra stvar kod većine online pozajmica je to što je kamata za nove korisnike nevjerovanih 0%, tako da vraćate tačno onoliko koliko ste uzeli.

Koliko iznosi kamata?

Prilikom upravljanja finansija važno je posmatrati stvari sa aspekta institucije koje nudi novac. Zbog vremenske dimenzije novca i plasiranja rizika, kamata može varirati. Ukoliko vam je hitno potreban novac i želite što prije da ga vratite, kamata će biti nešto viša. Međutim, ne morate oko ovoga previše brinuti jer je razlika kamata na ovako kratke rokove tek na trećoj decimali.

Da li je moguće isplatiti SMS pozajmicu prije dospjeća?

Naravno. Za sve nedoumice i dodatne informacije preporučujemo da kontaktirate korisnički centar finansijske institucije koja nudi brze zajmove. U komunikaciji sa timom će vam biti objašnjeno na koji način možete izvršiti uplatu ostatka duga odjednom.

Što ako ne mogu da platim ratu?

I u ovom slučaju preporučujemo da kontaktirate korisnički centar finansijske institucije. Ukoliko niste u stanju da platite ratu, ne morate da brinete o tome da li će bilo ko da ima neprimjereno mišljenje o vama. Korisnički centar je tu da vam pomogne i otkloni sve nedoumice i sumnje. S tim u vezi, u komunikaciji sa timom možete napraviti eventualni reprogram duga i raspitati se koji su sljedeći koraci.

SMS pozajmice u Hrvatskoj

Bez obzira na predrasude prema kratkoročnim zajmovima, SMS pozajmice su hit na globalnom finansijskom tržištu, a od nedavno su dostupne i kod nas. Dostupnost kapitala, brzina obrade zahtjeva i jednostavnost procedure su karakteristike koje zadovoljni korisnici SMS pozajmica navode kao ključne prednosti na finansijskom tržištu.

Istraživanja Agencije za bankarstvo koja su tokom prethodne fiskalne godine anketirale korisnike brzih zamova, zaključila su da je više od 87% Hrvata koristilo uslugu SMS pozajmice na ovoj web stranici, te da ih je većina koristia ovaj tip usluge više od jednom.

Ukoliko vas interesuje više informacija o SMS pozajmicama u Hrvatskoj i gdje ih možete dobiti, nalazite se na pravom mjestu jer će vam ova web stranica pružiti sve neophodne informacije. Ne dopustite da vam nedostatak finansijskih sredstava uzrokuje nezadovoljstvo i riješite svoj problem brzo i lako iz udobnosti sopstvenog doma.