Šta sve treba da znate kada je brzi zajam u pitanju? U situacijama kada pozajmljujete novac i kada je u pitanju bilo kakav vid zajma poželjno je da se što bolje informišete o pravilima i uslovima koje vam ovi servisi nude. Za vas smo spremili sve informacije koje vam mogu biti od kosristi ukoliko želite da uzmete brzi zajam. Posljednjih godina sve je više pristalica ovog načina pozajmljivanja novca, ali je i mnogo onih koji nisu upoznati sa tim na koji način funkcioniše brzi zajam. Ovaj tekst će vam razjasniti sve nejasnoće i uvjeriti vas u sigurnost ovog načina kreditiranja.

Šta je brzi zajam?

Hitno vam treba novac, ali niste sigurni kako doći do njega i koja je opcija najbolja za vas? Ne sviđa vam se pomisao na duge otplate ili pozajmljivanje novca od prijatelja i porodice? Brzi zajam je idealno rješenje za sve one koji su se našli u ovakvoj situaciji. Kratkoročni nenamjenski brzi zajam najčešće se izdaje u malim iznosima i na kraći rok otplate. Korisnik može da prilagodi period otplate svojim mogućnostima i uvjetima. Dakle, ovisno o tome o kojoj novčanoj svoti je riječ i ovisno o tome gdje uzimate zajam, uvjeti mogu varirati.

Brzi zajam naročito je popularan i zbog toga što nudi mogućnost apliciranja i odobrenja zajma putem interneta. Za 15 minuta možete pozajmiti novac bez velike procedure i izmiriti sve nepredviđene troškove ili izdatke, odnosno da platite račune koje niste planirali u svom budžetu.

Kako aplicirati za brzi zajam?

Danas je vrijeme najdragocjenija valuta i niko ne želi da ga troši na stajanje u redovima satim. Upravo iz tog razloga osmišljen je način koji omogućava jednostavno i lako slanje zahtjeva za brzi zajam. Dakle, zahvaljujući modernim tehnologijama danas možete aplicirati za vaš zajam gdje god da se nalazite. Sve što je potrebno je da imate pristup internetu.

Na web stranici servisa koji nudi brzi zajam treba da ispunite online prijavu i upišete svoje osnovne podatke. Prije samog apliciranja informišite se o svim uvjetima poslovanja koje nudi tvrtka od koje uzimate zajam. Uz dva klika mišem možete ispuniti svoj zahtjev za zajam, a dodatnu dokumentaciju u većini slučajeva možete poslati putem email-a ili fax-a.

Proces ne može biti jednostavniji i sve je gotovo za svega nekoliko minuta. Zahvaljujući ovakvim servisima aplicirati i dobiti zajam možete na pauzi za kafu ili dok čekate prijatelje.

Tko može aplicirati za brzi zajam?

Aplicirati za brzi zajam može svaki punoljetni građanin koji ima stalno prebivalište u Republici Hrvatskoj. Kada vam ponestane novca sve što treba da uradite je da putem interneta pronađete servis za brzi zajam, u samo nekoliko minuta ispunite aplikaciju i novac je vaš. Zaboravite na čekanje, stajanje u redovima ili višestruka odlaženja u banku.

Koja dokumentacija je potrebna za apliciranje?

Dokumenti koji će vam biti potrebni mogu varirati u zavisnosti od tvrtke za koju ste se odlučili, ali to su više manje osnovni dokumenti koje će vam svi tražiti za ovakav vid usluge. Potrebna vam je važeće osobna iskaznica, dokument kojim se utvrđuje tačna adresa stanovanja i dokaz o primanjima (posljednji ček mirovnine ili plate). Kako biste ostvarili zajam nije potrebno da dokumente fizički odnesete u neku kancelariju i čekte u redovima već možete sve poslati putem email-a.

Da li je za brzi zajam potreban žirant ili neki drugi vid garancije?

Brzi zajam možete dobiti bez sudužnika, žiranta ili dodatnih sredstava obezbjeđenja. Ukoliko vam je zajam odobren ono što je neophodno je da potpišete Ugovor o kreditu.

Koje su prednosti brzog zajam?

Brzi zajam osmišlejn je tako da bude što pristupačniji i korisniji modernom čovjeku. Sve što je potrebno da biste došli do brze novčane pomoći je da putem pametnog uređaja pristupite servisu za brzi online zajam i novac može biti vaš istog dana.

Ovaj vid brzog zajma obično ima i kratko vrijeme otplate što znači da su i troškovi vraćanja zajma svedeni na minimum. Brzi zajam idealan je za kratkoročno prevazilaženje potreba za novcem u situcijama kada se dese nepredviđeni troškovi, a zbog kratkog roka otplate brzo ćete moći opet dobiti novac ako za tim bude bilo potrebe.

Šta ako se jave problemi sa vraćanjem zajma?

Ako mislite da nećete biti u mogućnosti da vratite zajam na vrijeme najbolje je da što prije kontaktirate zajmodavca kako biste u što kraćem roku pronašli najbolje rješenje. Često je moguće putem web stranice prolongirati rok dospjeća kredita, ali uvijek postoji i opcija da direktno kontaktirate korisnički servis gdje možete dobiti sve potrebne informacije.

Kako odabrati period otplate?

Svaka tvrtka koja nudi brze zajmove ima različite uslove, pa ćete tako i naići na različite mogućnosti kada je period otplate u pitanju. Najbolje bi bilo da period otplate uskladite sa svojim novčanim prilivima tako da budete u mogućnosti na vrijeme otplatiti iznos koji ste uzeli na zajam.

Koliko dugo traje proces dobijanja zajma?

Realizacija brzih zajmova je brza i jednostavna upravo iz razloga što se odvija putem interneta. Da biste zatražili zajam potrebno je samo da imate internet konekciju. Dokumentacija koja vam je potrebna najčešće se sastoji od svega tri potvrde koje možete skenirati i poslati mejlom ili čak uslikati. Sve to možete obaviti u veoma kratkom vremenskom periodu, bez napuštanja doma, a novac može biti vaš za samo 15 minuta.

Sasvim očekivano, ovakav vid brzog zajma je sve popularniji jer možete izbjeći sve suvišne korake koje je banka od vas tražila. Nema više čekanja u redovima, prikupljanja gomile dokumenata, plaćanja taksi i ovjera i lutanja po bankama tražeći optimalne uslove kredita.

Kakva je struktura kapitala online zajmova?

Online zajmovi su dio ponude finansijskog kapitala mikrokreditnih organizacija na finansijskom tržištu. U pitanju je finansijski kapital koji se zove rizični kapital. Iako je njegov stručan naziv u ekonomskoj literaturi rizični kapital, on nije povezan sa plasiranjem visokih rizika, zato što su u pitanju potrošački krediti koji mogu imati različite namjene. Važno je spomenuti da je rizični kapital glavni izvor finansiranja start ap preduzeća na svjetskom tržištu. Iako finansijsko tržište nije toliko razvijeno na Balkanu, online zajmovi predstavljaju unapređenje u ekonomskom i tehnološkom smislu, budući da kombinuju ICT tehnologije sa ponudom finansijskog kapitala.

Da li je brzi zajam siguran?

Ovaj vid pružanja zajma, kredita i pozajmica već nekoliko godina je prisutan u cijelom svijetu. Za uspješno poslovanje ovog servisa koriste se najnovije tehnologije na svijetu i konstanto se ulaže u sigurnost IT sistema za zaštitu podataka. Sve vaše informacije i podatci se obrađuju koristeći najnovije protokole i enkripcije na svijetu.

Brzi zajam u Hrvatskoj

Kada su ovi servisi u pitanju često je u društvu prisutan i skepticizam, međutim veliki broj zadovoljnih korisnika je dokaz da za bilo kakvom sumnjom nema potrebe. Informišite se o ponudi brzih zajmova u Hrvatskoj tako što ćete posjetiti naš web sajt na kom se nalazi pregled ukupne ponude brzih zajmova u našoj zemlji.

Iako su ovakvi načini kreditiranja u Hrvatskoj relativno novi, već je zabilježen veliki broj uspješno ostvarenih zajmova. Na osnovu statističkih podataka zaključeno je da je 95% Hrvata koji su koristili brzi zajam zadovoljno uslugom koju su dobili, a čak 83% njih je korisitlo ovaj servis više od jednog puta.

Ukoliko se nađete u situacija da vam hitno treba novac u gotovini, sada znate gdje možete potražiti jednostavno i brzo rješenje. Na osnovu podataka koje smo vam predstavili možete lako zaključiti da je brzi zajam siguran servis koji ne zahtjeva komplikovane procedure, a za zajam možete aplicirati iz udobnosti vašeg doma.