online krediti

Posljednjih godina sve je više pristalica servisa kao što su online krediti, ali je i mnogo onih koji nisu upoznati sa tim na koji način funkcionišu online krediti. Ovaj tekst će vam razjasniti sve nejasnoće i uvjeriti vas u ovaj način kreditiranje.

Kratkoročni nenamjenski online krediti izdaju se najčešće u malim iznosima i na kratak rok otplate, gdje korisnik ima mogućnost da period otplate prilagodi ličnim uvjetima, pa on može biti kraći ili duži. Online krediti su idealno rješenje za sve one koji su se našli u situaciji da im je novac u gotovini hitno potreban. Sada možete pozajmiti novac iz udobnosti svoga doma, a sve što vam je potrebno je pristup internetu.

Šta su online krediti?

Online krediti sa sobom su donijeli mogućnost brzog i sigurnog podizanja kredita bez čekanja u redovima banki ili skupljanja suvišne dokumentacije. Za razliku od banki, online krediti imaju ponude koje podrazumjevaju minimalne formalnosti. Jedino što podnositelj zahtjeva treba imati je pristup internetu, osobnu iskaznicu, bankovni račun i broj telefona.

Prilikom ispunjavanja zahtjeva za kredit, finansijska organizacija od koje uzimate online kredit vjerovatno neće tražiti druge informacije. Zahvaljujući tome, proces se skraćuje i traje samo nekoliko minuta, što je od koristi i korisniku i finansijskom servisu. Od trenutka podnošenja zahtjeva do trenutka primanja novca na vaš račun, može proći samo nekoliko minuta!

Kako aplicirati za online kredit?

Da biste aplicirali za online kredit sve što je potrebno je da imate pristup internetu. Posjetite web stranicu koja nudi online kredite i popunite zahtjev. Informacije koje je potrebno ispuniti su lični podaci: broj telefona, email, ime i prezime, broj osobne iskaznice ili putovnice. Nakon što popunite aplikaciju, tvrtka koja nudi online kredit će provjeriti vaše podatke i u roku od 15 minuta ćete dobiti informaciju da li je vaš kredit odobren ili ne. Ukoliko vam je kredit odobren, novac možete podići u obližnjoj banci ili pošti.

Da biste aplicirali za online kredit trebate poduzeti sljedeće korake:

  1. Posjetite web stranicu za online kredite.
  2. Ispunite zahtjev.
  3. Dostavite potrebnu dokumetaciju.
  4. Podignite novac sa tekućeg računa.

Koliki je period otplate online kredita?

Svaka tvrtka koja nudi ovaj vid kreditiranje nudi i različite mogućnosti kada je period otplate u pitanju, ali su to uglavnom kratki periodi. Uglavno se radi o periodu od 3 do 12 ili 24 mjeseca. Period otplate možete sami odabrati u skladu sa vašim mogućnostima. Najbolje bi bilo da taj period uskladite sa svojim novčanim prilivima tako da budete sigurni da možete na vrijeme otplatiti iznos koji ste uzeli.

Koja dokumentacija je neophodna za online kredit?

Karakteristika online kredita je ta što je za njihovo ostvarenje potrebna minimalna dokumentacija. Radi se uglavnom o osnovnim dokumentima kao što su osobna iskaznica, platna lista i dokument kojim se utvrđuje tačna adresa stanovanja. Kako biste ostvarili kredit nije potrebno da navedene dokumente fizički dostavite na neku adresu, već možete sve poslati putem mejla.

Tko može podići online kredit?

Online kredite mogu podići punoljetne osobe koje imaju stalno prebivalište u Republici Hrvatskoj. Iako su različite starosne grupe koje spadaju u kategoriju koja može da podigne online zajam, uobičajena grupa je od 18 do 70 godina radno sposobnog stanovništva, sa dijelom stanovništva koje je u penziji.

Da li je za online kredit potreban žirant?

Još jedna od prednosti online kredita je ta što vam za odobrenje kredita nije potreban žirant, sudužnik ili drugo sredstvo obezbjeđenja. Sve što vam je potrebno za ostvarenje online kredita je da dostavite minimalnu dokumentaciju i ukoliko vam je kredit odobren neophodno je da potpišete Ugovor o kreditu.

Koliko dugo traje proces dobijanja online kredita?

Sam proces ispunjavanja zahtjeva za online kredit ne traje više od par minuta. Nakon toga svi vaši podaci prolaze provjeru, a potom će vas kontaktirati finansijska organizacija koja daje online kredit i obavjestiti vas da li je kredit obobren ili ne. Cijeli taj proces traje 15 minuta, ali ponekad i duže, zavisnosti od toga u kom dijelu dana ste aplicirali. Nakon što dobijete pozitivan odgovor otići ćete do najbližeg isplatnog mjesta i podići novac. Proces od podnošenja zahtjeva do podizanja novca traje veoma kratko.

Šta uraditi ako se jave problemi sa vraćanjem kredita na vrijeme?

Ukoliko mislite da nećete moći vratiti kredit na vrijeme najbolje je da odmah kontaktirate korisnički servis tvrtke od koje ste uzeli online kredit. Zajedno sa timom za reprogram kredita možete napraviti novi plan vraćanja novca i dobiti sve neophodne informacije.

Kako odabrati period otplate?

Online krediti nude najčešće period otplate od 3 do 12 ili 24 mjeseca. Najbolje bi bilo da period otplate izaberete u skladu sa vašim novčanim prilivima i odlivima kako vam optlata kredita ne bi bila preveliko opterećenje.

Da li su online krediti sigurni?

Za obradu podataka, kao i za isplatu kredita koriste se najnovije tehnologije na svijetu i konstantno se ulaže u sigurnosne sisteme za zaštitu podataka. Sve informacije i podaci se obrađuju koristeći najnovije protokole i enkripcije na svijetu. Ovaj vid kreditiranja na svjetskom tržištu se pokazao kao veoma siguran način uzimanja kredita.

Onilne krediti i njihove prednosti

Banke odavno više nisu jedini način da ostvarite kredit. Na svjetskom, ali i našem tržištu, sve je više tvrtki koje se bave pružanjem online kredita. Prikupljanje papirologije i beskonačno stajanje u redovima stvar je prošlosti. Krediti bez banke postaju sve popularniji upravo zbog toga što proces reazlizacije traje kraće.

Online krediti i pozajmice omogućuju vam da dođete do novca iz udobnosti vašeg doma, dok ste na pauzi za ručak ili dok čekate prijatelje. Uz minimalnu dokumentaciju i u samo nekoliko minuta možete doći do željenog novca. Pored toga, imate mogućnost da sami birate period otplate kako bi vraćanje kredita bilo što manje opterećenje za vaš kućni budžet.

Online krediti u Hrvatskoj

online krediti u hrvatskoj

Zbog svoje pristupačnosti, online krediti postali su veliki hit u svijetu, ali i kod nas. Njihov uspjeh ogleda se u tome da su prilagođeni modernom čovjeku i štede vaše dragocijeno vrijeme. Od sada možete zaboraviti na čekanje u redovima i traženje najboljih uslova kredita kod različitih banki.

Na našem web sajtu ćete dobiti najbolje ponude online kredita u Hrvatskoj i sve informacije koje su vam potrebne da biste aplicirali. Na osnovu statističkih izvještaja Asocijacije mikrofinansija, zaključeno je da je 95% Hrvata koji su koristili online kredit zadovoljno uslugom koju su dobili, a čak 83% ispitanika je korisitlo ovaj servis za online kredit više od jednog puta.

Na osnovu ovakvih podataka jasno je da su se online krediti pokazali kao  siguran i jednostavan financijski servis. Nepredviđeni troškovi sada mogu lako i brzo da se riješe zahvaljujući online kreditima.