pozajmice

Iako su mnogi ljudi skeptični kada su kratkoročne pozajmice u pitanju, istraživanja niza Agencija za bankarstvo koja se bave statistikom su pokazala da je većina korisnika zadovoljna sa uslugom koju je dobila u vezi sa kratkoročnim pozajmicama.

Brojne banke i finansijske institucije nude sve vrste pozajmica. Pozajmice mogu biti dugoročne i kratkoročne. Dugoročne pozajmice su one čiji je rok dospjevanja nekoliko godina, dok su kratkoročne one čiji je rok dospijevanja do godine dana.

U današnje vrijeme, teško je izmiriti sopstvene potrebe i često smo isfrustrirani zbog nesklada želja i finansijskih mogućnosti. Gotovo je nemoguće zamisliti život bez bilo kakvog kreditnog zaduženja. Međutim, uz adekvatno upravljanje finansijama, moguće je ostvariti sve ono što želite.

Ukoliko ste se ikada dvoumili o tome šta su pozajmice, u narednih nekoliko redova ćemo vam detaljno objasniti šta su pozajmice, koja dokumentacija vam je neophodna, na koji način da aplicirate i kada ćete biti u mogućnosti da podignete vaš novac. Smisao ovog teksta jeste da vam otkloni sve moguće nedoumice, pa ako ste zainteresovani, nastavite da čitate.

Šta su pozajmice?

Pozajmice su kratkoročni kapital čiji je rok dospjeća do 30 dana. Sinonimi koji se koriste za pozajmice su: brze pozajmice, hitne pozajmice ili SMS pozajmice. Ova vrsta pozajmica vam omogućava da pozajmite novac bez prevelike procedure i da ga vratite u roku od 30 dana. Sve što vam je potrebno za apliciranje jeste da ispunite aplikaciju preko interneta i pozajmica će vam biti odobrena u roku od 15 minuta. Nakon toga, sačekajte odobrenje tima u vidu SMS poruke ili e-maila i novac možete podići u obližnjoj bankarskoj poslovnici.

Šta su internetske pozajmice?

Internetske pozajmice su još jedan od sinonima za brze pozajmice. Ovaj naziv je proizišao iz toga što se zahtjev za pozajmicu popunjava preko interneta, odnosno online. U aplikaciji ispunjavate iznos koji želite da pozajmite, zatim period otplate. Možete birati u koliko dana želite da otplatite brzu pozajmicu, tako da postoji mogućnost adekvatnog upravljanja novčanim prilivima i odlivima.

Bez obzira što se zahtjeva za brze pozajmice popunjava online, kompletna procedura je u potpunosti sigurna i vaši podaci neće biti zloupotrebljeni na bilo koji način. Kompletan proces je u potpunosti zaštićen u skladu sa globalnim standardima zaštite potrošača na Internetu, tako da nema razloga za brigu.

Kako funkcionišu brze pozajmice?

Da biste ostvarili brzu pozajmicu, potrebno je da ispratite sljedeće korake.

  1. Ispunite zahtjev za brzu pozajmicu online.
  2. Izaberete iznos i period otplate.
  3. Dostavite potrebnu dokumentaciju.
  4. Sačekate odobrenje tima u vidu SMS poruke ili e-maila.
  5. Podignete novac u obližnjoj bankarskoj poslovnici u kojoj imate otvoren tekući račun ili u pošti.

Brzo, jednostavno i sigurno uz brze pozajmice za sve one situacije kada vam je hitno potrebna gotovina. Bez komplikovane procedure i dugih čekanja u redovima u bankama.

Šta je potrebno od dokumentacije za pozajmicu?

Dokumentacija koju je potrebno dostaviti prilikom zahtjeva za pozajmicu jeste osobna iskaznica ili putovnica, te platna lista kako bi finansijska institucija koja nudi brze pozajmice bila uvjerena u to da ćete moći da vratite zajam. Podaci koje ispunjavate prilikom zajma su uglavnom oni koje traži bilo koja banka ili druga finansijska institucija prilikom apliciranja za bilo koju vrstu pozajmice.

Međutim, ono što je značajna prednost pozajmica online jeste da nije neophodna obimna papirologija i da nije potrebno dugo čekanje u redovima. Gotovinu koja vam je potrebna možete dobiti već sljedeći dan, ukoliko finansijska institucija ima dovoljno kapitala i samim tim mogućnost da vam to obezbijedi.

Zašto se pozajmice daju putem interneta?

Nedostatak vremena je karakteristika post-modernog društva, tako da je neophodno da uštedite vrijeme kada god to možete. Internetske pozajmice štede vaše vrijeme, budući da možete da aplicirate iz udobnosti sopstvenog doma.

Ko može dobiti brzu, odnosno hitnu pozajmicu?

Za pozajmice mogu aplicirati svi punoljetni građani koji su radno sposobni zajedno sa dijelom stanovništva u penziji, u rasponu od 18 do 70 godina. Budući da je ovo vrlo heterogena grupa, sa sigurnošću možemo reći da spadate u tu kategoriju.

Da li je moguće dobiti pozajmicu ako već imam kredit?

Naravno. Finansijske institucije koje nude brze pozajmice preko interneta ne gledaju vašu kreditnu istoriju ili kreditni bonitet. Bez obzira na vaša eventualna zaduženja u komercijalnim bankama, možete ostvariti pozajmicu. Dobra vijest je da je u većini slučajeva, odnosno kod većine finansijskih institucija, kamata za nove korisnike nevjerovatnih 0%. Brze pozajmice funkcionišu po principu – koliko uzmeš, toliko vratiš.

Da li je potrebna garancija za pozajmicu?

Nije. Za internetske pozajmice nisu potrebni ni žiranti, ni zalozi niti bilo kakva vrsta garancije. Ukoliko vam je hitno potreban novac, možete izbjeći neprijatnu situaciju da od nekoga tražite da vam bude žirant i pozajmiti novac iz udobnosti svoga doma.

Da li se plaćaju troškovi obrade kredita?

Kao i kod svih drugih vrsta kredita, i kod pozajmica postoje troškovi obrade. Naknadu za obradu plaćate zajedno sa kamatom, koja je u stvari cijena pozajmice. Dobra stvar je to što kod brzih pozajmica čiji se zahtjev popunjava online, imate na raspolaganju kreditni kalkulator. Zahvaljujući kreditnom kalkulatoru, možete tačno izračunati iznos rate, a pored toga vam je naznačeno koliko tačno plaćate kamatu, efektivnu kamatnu stopu i naknadu u okviru svoje rate. Bez bilo kakvih skrivenih troškova i iznenadnih kamata.

Kako se otplaćuju brze pozajmice?

Otplaćivanje brzih pozajmica vršite ili u obližnjoj bankarskoj poslovnici u kojoj ste klijent, ili u pošti. Za sva pitanja koja imate u vezi sa tehničkim stvarima ili procedurom, možete kontaktirati call centar finansijske institucije koja nudi brze pozajmice i oni će vam pomoći.

Da li je moguće otplatiti pozajmicu prije dospijeća?

Naravno. Za sve detalje takođe možete kontaktirati call centar finansijske institucije kod koje ste pozajmili novac.

Što da radim ako ne mogu da otplatim ratu?

U komunikaciji sa timom možete da otklonite vaše nedoumice. Finansijska institucija vam može ponuditi nekakav vid reprograma i napraviti novi plan otplate. O kamatama ćete naravno biti informisani tom prilikom, tako da ne morate da brinete o skrivenim troškovima.

Pozajmice dostupne u Hrvatskoj

pozajmice hrvatska

Ukoliko vas zanima gdje tačno možete dobiti brze pozajmice, došli ste na pravo mjesto. Na ovoj web stranici imate odličnu ponudu brzih pozajmica, tako da se možete adekvatno informisati. Ukoliko postoji bilo kakav razlog zbog kojeg vam je hitno potrebna gotovina, iskoristite finansijsku mogućnost koja vam se nudi da riješite potencijalni problem.

Istraživanja Agencije za bankarstvo govore da više od 98% Hrvata ima nekakvo zaduženje, te da ih je preko 83% koristilo servise za brze pozajmice. Od pomenutih 83%, velika većina je bila izuzetno zadovoljna uslugom i koristila je servis za hitne pozajmice više od jednom, i to sa ove web stranice.

Ovakvi podaci upućuju na popularnost brzih kredita, zbog njihove jednostavnosti i praktičnosti. Upravljajte novčanim prilivima i odlivima kako biste ostvarili sve što želite, i iskoristite finansijske mogućnosti koje vam se nude.